Medical Center Parking Structure

Part of the Cooperman Family Pavilion expansion project, this four-level, open, precast parking garage is connected to the west wing expansion via an elevated pedestrian bridge. The functional design of the garage is comprised of a single helix ramp system with two-way drive aisles and 90-degree parking. The glass enclosed stair towers and glass backed elevators are provided for enhanced passive security. The façades are comprised of pigmented architectural precast with embedded thin brick, expanded metal mesh panels and a large metal panel clad cornice projection that is reminiscent of the architectural design of the adjacent west wing expansion. The garage has been designed with provisions to accommodate a future two-level vertical expansion.

Owner
St. Barnabas Medical Center
Location
Livingston, NJ
Size
138,500 SF, 411 spaces
Services Provided

Structural, Parking Design